Hoe veilig is jouw bedrijf voor cybercriminelen?

Al langere tijd neemt cybercriminaliteit onder MKB-bedrijven toe. Zeker 20% van het MKB krijgt te maken met fraude, diefstal en/of afpersing via internet ( https://www.kvk.nl/veilig-zakendoen/bescherm-je-bedrijf-met-deze-7-acties/ ). Niet langer zijn alleen grote bedrijven/organisaties doelwit, maar gaan criminelen voor de matig beveiligde kleine- en middelgrote ondernemingen. Ze opereren als inbrekers: ze kijken in ieder ‘huis’ om te zien of ergens een raampje openstaat. Dat gaat met een enorme snelheid. Daar waar ze naar binnen kunnen, zullen ze dat zeker doen.

Cyberincidenten vormen bedreiging nummer 1 voor de bedrijfscontinuïteit van MKB bedrijven. Voor een mkb’er loopt de schade van een cyberaanval namelijk al snel op naar tienduizenden euro’s of meer.

“We werken in de cloud”, “IT regelt alles” of “bij ons valt niets te halen” horen we vaak als excuus. Neem toch eens een moment de tijd om te bedenken welke consequenties het heeft als al jouw systemen , apparaten en data niet meer bereikbaar zijn. Of als je klant- of personeelsgegevens op straat liggen? Dat kost veel meer tijd en geld dan het vooraf op orde brengen van je cyber security.

Hoe veilig is jouw bedrijf? Met een eerste gratis cyberrisico check gesprek van 15 minuten met onze partner Perfect Day ga je erachter komen.

Wacht niet langer en neem contact met ons op voor het maken van een afspraak voor de cyberrisico check!