Verzuim terugdringen? De RIE helpt u om scherp te krijgen waar u moet beginnen.

RI&E

U heeft vast wel eens gehoord van een Risico-Inventarisatie en-Evaluatie, ofwel RI&E.  Een RI&E is eigenlijk twee dingen: een Lijst met alle (veiligheids- en gezondheids) risico’s in uw bedrijf, en een Plan voor het oplossen ervan. Met die twee kunt u de risico’s voor uw personeel en uw bedrijf terugdringen. Dus ook het financiële risico.

De RI&E is niet ingewikkeld maar wel VERPLICHT voor iedere ondernemer met personeel!

U moet er gewoon even voor gaan zitten. Belangrijk is een RI&E wél. Zo belangrijk dat de overheid de RI&E via de Arbowet verplicht heeft gemaakt voor alle ondernemers met personeel. De Inspectie SZW controleert hier dan ook op.

Er is sinds kort een stap-voor-stap handleiding voor ondernemers die geen risico willen lopen. Met behulp van dit boekje is het eenvoudig om zelf een RI&E uitvoeren.

Download hier deze gratis brochure.

De RI&E is dé basis van uw arbobeleid

De RI&E vormt als het ware het fundament van uw arbobeleid.Pas als u weet waar de risico’s liggen in uw bedrijf en wat het mogelijke effect van deze risico’s is, kunt u de juiste maatregelen nemen. Met behulp van de RI&E krijgt u voor uzelf scherp waar u mee aan de slag moet en op welke manier. Het plan van aanpak vertelt welke stap de volgende is.

Meer informatie kunt u vinden via bijgaande link: http://rie.nl/informatie-voor-bedrijven

.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie